veneomistuksen uusi aika

Purjehdusohjeet

Tervetuloa vauhdikkaalle purjehdukselle Seatimen kanssa! Alla olemme listanneet muutamia käytännön asioita, jotka on hyvä huomioida purjehdus-tapahtumaanne suunniteltaessa sekä valmistautuessa matkalle. Annamme mielellämme lisätie-toja aiheeseen liittyen ja avustamme käytännön järjestelyissä. Tavoitatte meidät parhaiten sähköpostitse.

purjehdusohjeet.jpg

  1. Lähtösatamat  

Purjehduksemme alkaa Luonnonmaalta Kultaranta resortin venesataman laiturista vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta, halutessanne voimme noutaa teidät myös lähialueelta haluamastanne satamasta. Helsingissä puolestaan voimme vapaasti sopia haluamanne lähtöpaikan keskustan alueella. Ellei muuta sovita, palaamme purjehdukselta lähtöpaikkaan.

  2. Ennen matkaa   

Matkan aluksi kippari esittelee veneen sekä suunnitellun purjehdusreitin ja jakaa varusteet. Lisäksi käymme lävitse veneessä liikkumiseen, purjehdukseen ja rantautumiseen liittyvät turvallisuusasiat ja purjehduksen perusteet.

  3. Purjehdus   

Tilaisuutta varatessa on hyvä kertoa lyhyesti mukaan lähtevien henkilöiden purjehduskokemuksesta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita ja miehistö hoitaa tarvittaessa kaiken vieraiden nauttiessa maisemista ja auringosta. Halutessanne voitte osallistua aktiivisesti purjehdukseen, ja mikäli omaa aiempaa kokemusta ei ole, kerromme mielellämme taustoja ja avustamme purjehduksen maailmaan tutustumisessa. Aktiivinen mukanaolo antaakin varmasti parhaimman kuvan purjehduksen meiningistä, ja takaa että matkasta riittää kerrottavaa jälkeenpäin!

  4. Osallistujamäärä   

Veneet on katsastettu 12 matkustajalle. Aktiivisen purjehduksen kannalta toimivin ryhmäkoko on 6-10 henkeä. Isommille ryhmille järjestämme tarvittaessa useamman veneen. Purjehduksillamme on aina osallistujamäärästä ja osallistujien purjehduskokemuksesta riippuen kippari ja tarvittava määrä miehistöä.

  5. Ruuat ja juomat   

Hyvät ruuat ja oikeanlaiset juomat ovat olennainen osa purjehdusta. Kelistä riippuen syöminen onnistuu matkan aikanakin pienimuotoisesti, mutta suosittelemme kiinnittymistä syömisen ajaksi, koska purjehduksella ollaan tyypillisesti hieman hankalissa asennoissa syömistä ajatellen. Järjestämme mielellämme kaikki tilaisuutenne ruoka- ja juomatarjoilut valitsemiemme yhteistyö-kumppaneiden kanssa. Veneessä mahtuu kerralla pöydän ääreen syömään noin 6-8 henkilöä, hyvän sään sattuessa ulkosalla enemmänkin. Yhteistyöravintolamme vastaanottavat teidät mielellään ja menu voidaan suunnitella varauksenne yhteydessä. Käytännössä voimme suunnitella ravintolakäynnin ajoittuvan reitistä riippuen mihin tahansa tilaisuutenne vaiheeseen. Alkoholia emme voi tarjoilla, mutta asiakkaamme voivat halutessaan ottaa mukaan omia alkoholijuomia. Toivomme kuitenkin, että tuotte mahdolliset juomat veneelle tölkeissä lasipullojen sijaan. Kerromme mielellämme lisää eri vaihtoehdoista!

  6. Tarvittavat varusteet   

Suomen kesän kauneudesta huolimatta merellä on useimmiten selkeästi viileämpää kuin maissa. Keskikesälläkin veden lämpötila harvoin nousee yli 15 asteen muualla kuin rannan läheisyydessä. Merellä suhteellinen lämpötila riippuukin paljon tuulesta ja veden lämpötilasta. Matkalle kannattaa siis varata reippaasti ylimääräistäkin lämmintä vaatetta ja tuulenpitävä takki ja housut. Jalkineiden osalta suosittelemme tossumaisia vaaleapohjaisia kenkiä, joiden pohjan kuviointi ei ole kovin karkea. Purjehduskenkien puuttuessa esim. sisäpelitossut toimivat hyvällä säällä mainiosti. Kunnollisilla kengillä liikkuminen, sekä kannella että veneen sisätiloissa on turvallista ja miellyttävää. Pelastusliivit ja kaikki tarvittavat turvavarusteet löytyvät veneeltä.

  7. Aurinko   

Lämpötilasta riippumatta auringon voima on merellä paljon suurempi kuin maissa johtuen veden heijastavasta vaikutuksesta. Suosittelemme aurinkolasien mukaan ottamista hiukan pilvisemmälläkin kelillä. Lisäksi on hyvä ottaa mukaan pipo tai muu päähine sekä auringolta, että tarvittaessa viimalta suojautumiseksi. Aurinkovoidettakaan ei pidä unohtaa hyvän sään sattuessa!

  8. Veneiden varustelu ja tilat   

Veneissämme on kolme makuukajuuttaa ja tilava salonki. Sisätilat ovat viihtyisät ja huonon sään sattuessa matkustaminen sujuu myös sisätiloissa. Veneissä on runsaasti säilytystilaa mukaan otettaville varusteille. On kuitenkin muistettava, että veneessä tilat ovat pienempiä kuin normaalissa asunnossa ja liikkuminen sekä sisä- että ulkotiloissa edellyttää tiettyä varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta.

  9. Turvallisuus   

Meri voi elementtinä järjestää yllätyksiä vesilläliikkujille ja muutokset säätilassa voivat merellä olla nopeitakin. Yksi tärkeistä periaatteistamme on turvallisuuden takaaminen kaikille matkustajille olo-suhteista riippumatta. Tärkein turvallisuustekijä merellä on useimmiten aluksen päällikkö, jonka tehtävänä on tarvittaessa keskeyttää purjehdus, mikäli sääolosuhteet muodostavat vaaratekijän matkustajille tai miehistölle. Veneemme ovat turvallisia ja avomerikelpoisia. Veneet on suunniteltu saariston olosuhteita paljon vaativampiin oloihin. Minkäänlaiseen hätäilyyn ei ole siis syytä vaikka tuuli välillä voikin voimistua purjehduksen kestäessä. Rauhallisilla otteilla ja reippaalla asenteella pärjää veneessä mainiosti. Tarjoamme asiakkaidemme käyttöön pelastusliivit, joita toivomme käytettävän koko purjehduksen ajan. Tupakointi veneen sisätiloissa on kielletty.

Alkoholin suhteen merellä ollessa on syytä noudattaa kohtuullisuutta. Aluksen päällikkö on vastuussa matkustajista ja heidän turvallisuudestaan ja tarvittaessa hänellä on velvollisuus keskeyttää purjehdus, mikäli matkan turvallinen jatkaminen ei turvallisuutta vaarantavan käytöksen takia ole mahdollista. Kaikki kipparimme ovat kokeneita purjehtijoita ja heillä on tarvittava Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin myöntämä vuokraveneen kuljettajantodistus. Veneissämme on kaikki katsastusmääräysten edellyttämät turvallisuus- ja muut tarvittavat varusteet, jotka tarkastetaan määräysten mukaisesti vuosittain.