veneomistuksen uusi aika

Käytännön ohjeita

Alla on lueteltu joitakin käytännön ohjeita huomioitavaksi ennen matkaa ja matkan aikana. Autamme mielellämme matkan suunnittelussa ja kaikissa eteenne tulevissa kysymyksissä.


Tarvittavat varusteet

Pakkaa mukaan sopiva määrä tavaraa. Tarvitset tuulen- ja vedenpitävät vaatteet. Isommissa satamissa on yleensä myös pyykinpesumahdollisuus. Suomen kesän kauneudesta huolimatta merellä on useimmiten selkeästi viileämpää kuin maissa. Keskikesälläkin veden lämpötila harvoin nousee yli 15 asteen muualla kuin rannan läheisyydessä.

Merellä suhteellinen lämpötila riippuukin paljon tuulesta ja veden lämpötilasta. Matkalle kannattaa siis varata reippaasti ylimääräistäkin lämmintä vaatetta ja tuulenpitävä takki ja housut. Jalkineiden osalta suosittelemme tossumaisia vaaleapohjaisia kenkiä, joiden pohjan kuviointi ei ole kovin karkea.

Purjehduskenkien puuttuessa esim. sisäpelitossut toimivat hyvällä säällä mainiosti. Kunnollisilla kengillä liikkuminen, sekä kannella että veneen sisätiloissa on turvallista ja miellyttävää. Pelastusliivit ja kaikki tarvittavat turvavarusteet löytyvät veneeltä. Muista pakata myös peruslääkkeet.Aurinko

Lämpötilasta riippumatta auringon voima on merellä paljon suurempi kuin maissa johtuen veden heijastavasta vaikutuksesta. Suosittelemme aurinkolasien mukaan ottamista hiukan pilvisemmälläkin kelillä.
Lisäksi on hyvä ottaa mukaan pipo tai muu päähine sekä auringolta, että tarvittaessa viimalta suojautumiseksi. Aurinkovoide ja huulirasva on myös hyvä pitää mukana.
Veneiden varustelu ja tilat

Veneissämme on kolme makuukajuuttaa ja tilava salonki. Sisätilat ovat viihtyisät ja huonon sään sattuessa matkustaminen sujuu myös sisätiloissa. Veneissä on runsaasti säilytystilaa mukaan otettaville varusteille.
On ku itenkin muistettava, että veneessä tilat ovat pienempiä kuin normaalissa asunnossa ja liikkuminen sekä sisä- että ulkotiloissa edellyttää tiettyä varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta.


Ota mukaasi mahdollisimman vähän lasipulloja. Tölkit kestävät paremmin!Pakkaa tavarasi pehmeisiin kasseihin, jotka voidaan pakata pieneen tilaan veneessä , ei matkalaukkuja.
Pura tavarat kaappeihin ja hyllyille. Älä laita tavaroita pöydille tai salongin sivuhyllyille, vene kallistuu purjehdittaessa varsin paljon ja tavarat tippuvat lattialle.

 Käytä veneessä kannella ollessasi vaaleapohjaisia kumitossuja liukastumisen estämiseksi.Turvallisuus

Meri voi elementtinä järjestää yllätyksiä vesilläliikkujille ja muutokset säätilassa voivat merellä olla nopeitakin. Tärkein turvallisuustekijä merellä on useimmiten aluksen päällikkö, jonka tehtävänä on tarvittaessa keskeyttää purjehdus, mikäli sääolosuhteet muodostavat vaaratekijän matkustajille tai miehistölle.


Veneemme ovat turvallisia ja avomerikelpoisia. Veneet on suunniteltu saariston olosuhteita paljon vaativampiin oloihin. Minkäänlaiseen hätäilyyn ei ole siis syytä vaikka tuuli välillä voikin voimistua purjehduksen kestäessä. Rauhallisilla otteilla ja reippaalla asenteella pärjää veneessä mainiosti. Veneissä on pelastusliivit, joita toivomme käytettävän koko purjehduksen ajan liikkeellä ollessanne.
Alkoholin suhteen merellä ollessa on syytä noudattaa kohtuullisuutta. Aluksen päällikkö on vastuussa veneestä ja matkustajista sekä heidän turvallisuudestaan.

Veneissämme on kaikki katsastusmääräysten edellyttämät turvallisuus- ja muut tarvittavat varusteet, jotka tarkastetaan määräysten mukaisesti vuosittain.